Over het boek

Erik Scherder presenteert Wetenschappers in Beeld

Klinisch neuropsycholoog Erik Scherder, bekend van het tv-programma De Wereld Draait Door, neemt het eerste exemplaar van Wetenschappers in Beeld in ontvangst. Scherder ervaarde zelf het belang van media-optredens zelf, nadat hij aanvankelijk moeite had om zijn zijn boek te publiceren:

“Pas nadat ik in het televisieprogramma De Wereld Draait Door was verschenen vanwege de lancering van De Universiteit van Nederland, werd ik ineens zelf benaderd door een uitgever. De televisie werkte als katalysator.” (Hoofdstuk 4, Mediastrategie)

Comité van Aanbeveling

WaTweet DieuwkeWDD

Elk wetenschappelijk onderzoek is geschikt om een breed publiek te boeien. De vraag is alleen: hoe? Het helpt natuurlijk als je talent hebt om verhalen te vertellen, maar ook dan vergt het een goede voorbereiding. Dit boek kan je daar zeker bij helpen.
Alexander Klöpping, rector magnificus Universiteit van Nederland

Als je als onderzoeker de kans krijgt om je verhaal te vertellen voor de camera, vind ik dat je dat moet doen. Natuurlijk, vóór de camera word je kwetsbaar, met alle gevolgen van dien, maar het kan je ook veel opleveren.
Prof. dr. Erik Scherder – hoogleraar Klinische Neuropsychologie VU

Veel onderzoek verdient een groter publiek, maar hoe breng je je onderzoek op een aantrekkelijke manier onder de aandacht? Hoe bereid je je voor op een televisie-interview? Hoe maak je een korte video over je onderzoeksresultaten?

Wetenschappers in beeld, van YouTube tot talkshow focust op de audiovisuele media (televisie, film en internet), omdat die grote impact hebben op de publieke opinie. Informatieoverdracht via die media wordt bepaald door beeld en imago. Hoe speel je daar als wetenschapper op in tijdens jouw optreden voor de camera?

Wetenschappers in beeld, van YouTube tot talkshow is geschreven voor onderzoekers die op zoek zijn naar manieren om meer aandacht te krijgen voor hun werk. Het laat zien hoe je onderzoek begrijpelijk en aantrekkelijk kunt presenteren op een manier die bij jou past.

Meer informatie of direct bestellen? Bekijk deze titel in de webshop van Boom Lemma uitgevers